Madinah, Kota Penuh Keistimewaan

Khamis, 20 Julai 2017 12:49 PM

MADINAH: Madinah yang mempunyai pelbagai nama, dan ada ulama menyatakan memiliki sehingga 115 nama adalah antara dua kota suci di muka bumi yang penuh dengan keberkatan, di samping Makkah al-Mukarramah.

Misteri Si Penjaga Jam Ikonik

Rabu, 19 Julai 2017 6:17 PM

SELEPAS penjaga tunggal jam loceng di bangunan Sultan Abdul Samad, V. Kunasegaran bersara pada tahun lalu, Jabatan Ukur dan Pemetaan (Jupem) kini mempunyai pasukan baru yang terdiri daripada empat individu untuk memelihara warisan sejarah berkenaan.

Mamu Popia Basah

Rabu, 28 Jun 2017 11:39 AM

PELUANG menikmati makanan tradisi dengan mengekalkan cara penyediaan asli menggunakan resipi turun temurun tentunya sesuatu yang sukar ditolak.

Ketupat Pulut Paling Sedap!

Selasa, 27 Jun 2017 1:39 PM

JUADAH makanan seperti lemang, rendang, serunding dan ketupat nasi pastinya menjadi pilihan ketika lebaran. Namun, pernahkah anda cuba membuatnya sendiri? Jom ikuti langkah mudah ini.

Laaaa... Dikeji Di Aidilfitri

Isnin, 26 Jun 2017 3:00 AM

APABILA tibanya Aidilfitri, warga kota pastinya akan pulang beraya bersama keluarga dan sanak dan saudara di kampung halaman masing-masing.

Budaya Buka Hijab Lepas Ramadan

Isnin, 19 Jun 2017 2:18 PM

RAMADAN merupakan bulan untuk kita perbanyakkan amal ibadah termasuk cuba memperbaiki diri. 

Tak kurang juga yang menjadikan bulan ini sebagai platform latihan ke arah kebaikan seperti mula mengenakan hijab bagi golongan wanita. 

  • Mukasurat 1 daripada 135

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan