Bosou Sada juadah iftar popular di Keningau

Isnin, 28 Mei 2018 9:00 AM

KENINGAU: Bosou Sada, yang dalam bahasa Dusun bermaksud jeruk ikan, merupakan antara juadah berbuka puasa paling popular masyarakat suku kaum itu di daerah ini.

Kumpulan hotel Lexis agih juadah iftar kepada anggota keselamatan

Sabtu, 26 Mei 2018 12:06 PM

SEREMBAN: Tiga hotel Lexis di Port Dickson iaitu Lexis Hibiscus Port  Dickson, Grand Lexis Port Dickson dan Lexis Port Dickson mengagihkan juadah berbuka  puasa  kepada anggota keselamatan termasuk bomba di daerah ini  sebagai menghargai jasa mereka yang cekal menjalankan tugas di bulan Ramadan.

Bagaimana berpuasa 19 jam?

Sabtu, 26 Mei 2018 11:42 AM

BERPUASA di luar negara merupakan pengalaman berbeza buat umat Islam yang sudah biasa menunaikan ibadah itu di negara ini.

Ketupat palas mak cik Nab 'terbang' ke Arab Saudi

Sabtu, 26 Mei 2018 11:29 AM

KUALA TERENGGANU: Ketupat palas menjadi satu daripada beraneka juadah tradisional yang mudah didapati pada kebiasaanya di bulan Ramadan dan Syawal, khususnya di  Terengganu.

Meriah kongsi belanja kawan makan colek selepas tarawih

Jumaat, 25 Mei 2018 10:40 AM

TANAH MERAH: Bagi kebanyakan rakyat Kelantan, bulan Ramadan pastinya tidak lengkap jika tidak merasa keenakan 'colek' yang biasanya menjadi aktiviti wajib khususnya selepas balik menunaikan solat sunat tarawih.

Lemak manis nira kurma

Jumaat, 25 Mei 2018 10:24 AM

KOTA BHARU: Percubaan seorang petani menanam 100 pokok kurma di Kampung Teras Binjai, Kedai Lalat, bukan sahaja berhasil mengeluarkan buah, malah dia sekeluarga turut dapat menikmati tuak pohon kurma yang dikatakan lebih enak daripada nira kelapa.

Jauhi fitnah siber di bulan Ramadan - mufti

Khamis, 24 Mei 2018 3:48 PM

KOTA BHARU: Tabiat setengah individu yang suka mendedahkan aib seseorang, menulis sesuatu yang negatif di media sosial dan melakukan 'fitnah siber' perlu dihentikan khususnya pada Ramadan, kata Mufti Kelantan Datuk Mohamad Shukri Mohamad.

  • Mukasurat 1 daripada 145

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan