S.Kumar Gagal Ujian Doping

Isnin, 18 Disember 2017 4:55 PM

KUALA LUMPUR: Konfederasi Hoki Malaysia (KHM) dikejutkan dengan berita seorang pemain kebangsaan didapati positif ujian doping sewaktu Kejohanan Hoki Piala Asia di Dhaka, Bangladesh, Oktober lepas.

Bola Jaring Patut Jadi Sukan Teras - PBJM

Sabtu, 16 Disember 2017 8:49 PM

KUALA LUMPUR: Bola jaring patut disenaraikan antara sukan teras negara berikutan populariti yang diraih berserta prestasi cemerlang skuad kebangsaan di peringkat benua sepanjang tahun ini.

Sukan Teras: Digugur Bukan Bermakna Diabai - Khairy

Sabtu, 16 Disember 2017 3:55 PM

KUALA LUMPUR: Majlis Sukan Negara (MSN) telah diarahkan untuk membantu tiga sukan yang telah digugurkan daripada senarai sukan teras bagi membolehkan badan induk persatuan terlibat merangka program pembangunan yang lebih mantap di bawah kelolaan masing-masing.

Sukan Teras: TM Persoal Tindakan MSN

Khamis, 14 Disember 2017 2:39 PM

KUALA LUMPUR: Taekwondo Malaysia (TM) mempersoalkan apa tujuan sebenar Majlis Sukan Malaysia (MSN) mengeluarkan sukan itu daripada senarai 19 sukan teras kebangsaan.

Amirul Minta Khairy Pertimbang Keputusan Gugur

Rabu, 13 Disember 2017 8:37 PM

KUANTAN: Bekas jaguh angkat berat negara, Amirul Amizan Ibrahim memohon supaya Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin mempertimbangkan semula penguguran acara itu daripada sukan teras Majlis Sukan Negara (MSN).

Penganjur Acara Tamak - Karim

Rabu, 13 Disember 2017 5:48 PM

KUALA LUMPUR: Sebalik berlakunya 'tsunami' penganjuran acara larian di negara ini, kebanyakkannya adalah acara yang tidak diiktiraf oleh Kesatuan Olahraga Malaysia (KOM) dan Pejabat Pesuruhjaya Sukan (PJS).

Tiga Nama Atlet Gagal Doping Didedah

Rabu, 13 Disember 2017 7:00 AM

KUALA LUMPUR: Persekutuan Sukan SEA (SEAGF) pada Selasa mengumumkankan tiga atlet termasuk pemenang pingat emas acara terjun, Wendy Ng Yan Yee, gagal ujian doping di Sukan SEA Kuala Lumpur (KL2017).

Angkat Berat, Sepak Takraw, Taekwondo Digugur Sebagai Sukan Teras

Selasa, 12 Disember 2017 5:48 PM

KUALA LUMPUR: Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin pada Selasa mengumumkan angkat berat, sepak takraw dan taekwondo digugurkan daripada senarai sukan teras negara berikutan prestasi buruk serta tidak menunjukkan sebarang peningkatan.

Khairy Arah PJS Buat Laporan Polis

Selasa, 12 Disember 2017 8:05 AM

KUALA LUMPUR: Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin mengarahkan Pesuruhjaya Sukan Datuk Zaiton Othman membuat laporan polis ke atas penganjur Klang City International Marathon pada Selasa.

Jun Hoong Fokus Bebas Kecederaan

Jumaat, 8 Disember 2017 4:08 PM

KUALA LUMPUR: Fokus utama ratu terjun negara, Cheong Jun Hoong bagi tahun depan ialah bebas daripada kecederaan, sekali gus mempamerkan aksi yang terbaik di temasya Sukan Komanwel dan Sukan Asia 2018.

  • Mukasurat 1 daripada 67

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan