Sukan Ekstra | Sukan | mStar

Raja pecut Sukma pintas dua pelari kebangsaan

Selasa, 18 September 2018 9:43 PM

IPOH: Raja pecut Sukan Malaysia (SUKMA) ke-19 Perak, Muhammad Aqil Yasmin menjadi tumpuan hari kelapan temasya selepas membukti kemampuannya mengenepikan dua pelari pecut kebangsaan, Muhammad Haiqal Hanafi dari Negeri Sembilan dan Muhammad Zulfiqar Ismail dari Terengganu.

MOM tubuh jawatankuasa ubah SOP pemilihan atlet

Selasa, 18 September 2018 9:32 PM

KUALA LUMPUR: Bagi memastikan hanya atlet yang benar-benar layak mewakili negara pada temasya sukan antarabangsa, Majlis Olimpik Malaysia (MOM) menubuhkan Jawatankuasa Rebiu Bebas untuk menilai semula prosedur operasi standard (SOP) pemilihan atlet.

Sukma 2018: Pelajar Tingkatan Empat kaut dua emas, cipta rekod baharu menembak

Isnin, 17 September 2018 3:16 PM

IPOH: Baru berusia 16 tahun dan hanya berbekalkan pengalaman setahun dalam sukan menembak, Nurul Syasya Nadiah Mohd Arifin dari Johor membuat kejutan membidik dua pingat emas selain mencipta dua rekod baharu acara 10 meter Air Pistol individu wanita dan berpasukan pada Sukan Malaysia (Sukma) ke-19 Perak di sini pada Isnin.

Sukma: Dua rekod angkat berat lebur

Sabtu, 15 September 2018 7:57 AM

IPOH: Rekod Sukan Malaysia (Sukma) berusia lapan tahun lebur menerusi acara angkat berat lelaki 56kg oleh badang Selangor Mohd Yusoff Nandong pada edisi ke-19 di Dewan Merdeka, Tapah pada Jumaat.

"Tolong layan atlet para sama rata, konsisten!"

Jumaat, 7 September 2018 9:00 AM

PETALING JAYA: Peminat sukan negara mahu atlet para dilayan sama rata dan konsisten dalam apa juga keadaan termasuk latihan, imbuhan dan peluang serta kelengkapan ketika bertanding di kejohanan dalam serta luar negara.

  • Mukasurat 1 daripada 86

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan