suria

Selera

Tak larat masak sambal hitam, rupanya belimbing buluh boleh dibuat manisan... Sedap rasa masam manis!

BELIMBING buluh mempunyai rasa yang sangat masam dan sukar dimakan begitu sahaja.

Tak umph makan jeruk mangga lembik! Rupanya ada cara mudah bagi rangup, ‘say no’ bahan pengawet

TERDAPAT cara mudah untuk menjadikan jeruk mangga kekal rangup.

Bosan asyik makan cekodok... Boleh cuba buat cucur bantal, pastikan ikut petua ini kalau nak tekstur garing

RESIPI cucur bantal ini boleh dibuat dengan hanya menggunakan bahan di rumah sahaja.

Lelaki rajin ‘mengira’, dapat buat kesimpulan nasi impit lebih baik dipotong menyerong

LELAKI ini membuat 'kajian' secara terperinci cara potongan nasi impit.

Wanita kongsi cara ibu masak rendang daging ‘Minang style’, tak guna kerisik dan minyak tapi tetap enak!

PENYEDIAAN rendang daging tanya menggunakan minyak masak popular di negera seberang.

Ramai makin tiada ‘mood’ nak bangun bersahur... Jom buat telur masin sendiri, pembuka selera hujung Ramadan

TELUR masin boleh dihidangkan bersama nasi panas untuk membangkitkan selera ketika bersahur.

Wanita kongsi cara ‘anti gagal’ buat kuih semperit, pasti cair di mulut... Hanya guna 3 bahan je!

SEMPERIT merupakan antara kuih raya yang popular di Malaysia.

Wanita kongsi cara buat sendiri air soya, senang sangat... Modal kecil boleh dapat sampai 2 liter

AIR soya sesuai disajikan ketika berbuka puasa untuk membasahkan tekak selepas seharian menahan dahaga.

Sahur telur mata kicap dah biasa... Sesekali cuba masak dengan cili padi, lebih ‘kick’ terus hilang mengantuk

MENU ringkas tapi menyelerakan ini boleh disiapkan dalam lima minit sahaja.

Viral air oren ala Vitagen... Senang je nak bancuh, mak-mak boleh hidang untuk anak berbuka puasa

MINUMAN ini sesuai disajikan kepada anak-anak ketika berbuka puasa.