PERCAYA atau tidak, waktu hujan sering membuatkan kita berasa lapar dan craving makanan-makanan manis. Bagi para ibu yang mencari idea, anda boleh cuba menghasilkan kuih koci pelbagai warna untuk hidangan seisi keluarga. Anak-anak pasti teruja untuk menikmati juadah tradisi yang diperbuat daripada tepung pulut dan mempunyai inti kelapa manis bercampur gula melaka ini. Cara penyediaan yang dikongsikan Juliana Whib juga mudah dan cepat. Kuih koci yang dihasilkan berwarna-warni. Bahan-bahan: ½ kilogram tepung pulut Segenggam tepung gandum Sedikit garam Santan cair secukupnya untuk menguli Pewarna Daun pisang untuk bungkus Rupa kuih koci yang sudah dibungkus dengan daun pisang. Inti koci: Kelapa parut Gula Melaka Gula pasir Cara penyediaan 1. Uli kesemua bahan di atas sehingga tidak melekat pada tangan 2. Asingkan doh kepada beberapa bahagian dan masukkan pewarna kesukaan 3. Ambil sedikit doh, leperkan dan masukkan inti 4. Bulatkan semula dan balut dengan daun pisang seperti bungkusan nasi lemak 5. Kukus selama 4 minit Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube