Bahan-bahan:
Sebungkus mi kuning
4 ulas bawang putih
3 biji bawang merah
2 sudu besar cili giling
1 sudu besar sos tiram
2 sudu besar sos tomato
3 sudu besar sos cili
3 sudu besar kicap manis
Beberapa ekor udang
2 biji telur
Sawi
Beberapa ketulan isi ayam
Fish cake
2 biji tomato
2 sudu besar udang kering
sebiji cili merah
Gula
Garam
Limau nipis
Cara Penyediaan:
Rendam mi sekejap dalam air panas dan toskan.
Tumbuk bawang merah dan udang kering.
Ketuk bawang putih.
Sayur sawi, tomato potong dengan cara biasa.
Tumis bawang putih sehingga naik bau dan masukkan bahan tumbuk dan cili giling. Biar sampai wangi.
Biarkan seketika, kemudian masukkan sos-sos dan kicap.
Masukkan ayam dan juga udang serta air. Biar sampai mendidih.
Pecahkan telur sebiji-sebiji dan kacau jangan hancur. Masukkan gula dan garam, serta fish cake, sayuran dan cili merah yang telah dipotong kecil tadi.
Sebelum diangkat masukkan mi kuning.
Boleh dihidangkan bersama limau nipis, daun bawang dan bawang goreng.