Bahan untuk sup: Tulang Lembu secukupnya 1 bungkus rempah sup bunjut 5 ulas bawang di hiris 1 halia – diketuk 1 ulas bawang putih 1 inc lengkuas – diketuk 2 batang serai – diketuk 1 kiub daging 2 batang carrot -potong dadu 2 batang celery -potong dadu 5 biji kentang-potong dadu 3 sudu besar rempah sup Daun ketumbar Bawang goreng Garam dan lada putih secukup rasa Cara memasak: Cara Memasak Sup/Kuah: 1. Masukkan semua bahan ke dalam periuk dengan air yang secukupnya untuk merebus tulang. 2. Rebus tulang hingga daging empuk. Cara Memasak Rencah: 1. Tumis bawang merah, bawang besar, bawang putih, halia, dan serai hingga garing dan naik bau. 2. Masukkan rempah sup. 3. Masukkan air rebusan tulang tadi. 4. Kemudian barulah sayuran yang dipotong kiub tadi. 5. Garam secukup rasa dan perahan limau nipis mengikut selera 6. Kuah dihidang bersama mee atau nasi pa