KERABU sosej cendawan mudah disediakan dan mampu membangkitkan selera kerana kaya dengan pelbagai rasa pedas, manis, masam dan masin. Hidangan yang sempurna untuk dijadikan juadah berbuka puasa. Bahan-bahan: Sosej Cendawan Gula Garam Limau nipis Sos sriracha Cili padi Telur puyuh Bawang besar Daun bawang Daun sup Cara-cara: 1. Rebus sosej dan cendawan terlebih dahulu. Potong nipis semua bahan termasuk sosej dan cendawan yang telah direbus. 2. Dalam satu bekas, sediakan sos. Masukkan gula, garam, jus limau nipis, cili padi dan sos sriracha. Kacau sehingga sebati. 3. Dalam bekas yang lain, masukkan sosej, cendawan, bawang besar, daun sup dan daun bawang. 4. Campurkan sos yang telah disediakan kedalam bekas yang berisi sosej dan cendawan. 5. Gaul semua bahan sehingga rata. 6. Hiaskan hidangan dengan telur puyuh yang telah direbus. Resipi ini disediakan oleh Chef Adamdidam.