MAHU salad ayam paling menyihatkan? Hanya dengan bahagian dada ayam yang digaulkan dengan beras goreng, sudah cukup untuk menjadi pembuka selera untuk dijadikan pelengkap juadah berbuka puasa. Bahan-bahan: Dada ayam Sos Ikan Gula Limau nipis Bawang merah Daun bawang Daun pudina Beras goreng Emping cili Cara-cara: 1. Goreng beras sehingga warna keperangan terlebih dahulu. Kemudian tumbuk kasar. 2. Cincang dada ayam sehingga halus, Masukkan sos ikan dan gula. Rebus lebih kurang 7 minit sehingga masak. 3. Dalam satu bekas, masukkan ayam yang sudah direbus. 4. Masukkan jus limau nipis, bawang merah dan daun bawang yang di potong halus. Gaul sehingga rata. 5. Masukkan pudina, beras goreng dan lada kering. 6. Gaul semua bahan sehingga rata. Resipi ini disediakan oleh Chef Adamdidam.