MENIKMATI kerabu sesuatu yang menyegarkan kerana ia dihasilkan daripada sayur-sayuran. Bagaikan ulam-ulaman, kerabu juga dapat membuka selera sesiapa sahaja, terutama pada bulan Ramadan ini. Kerabu Kacang Botor Bahan: 200 gm kacang botor – dipotong setengah inci tebal 100 gm taugeh 4 sudu kelapa parut (putih sahaja) 1 ulas bawang besar – dimayang 5 biji cili api – dimayang 1 biji cili merah – dimayang 1/2 kuntum bunga kantan – dimayang 1/3 sudu teh garam 1 sudu makan gula 1 biji limau nipis diperah – ambil airnya (kalau tidak suka masam gunakan 1/2 biji sahaja. Begitu juga dengan gula, boleh tambah atau kurangkan mengikut cita rasa sendiri.) Cara: Kacang botor, taugeh, bahan-bahan yang telah dimayang dimasukkan ke dalam bekas, tambahkan kelapa parut, gula, garam dan air limau. Gaul rata dan hidangkan.